Olyckor och sjukdomsfall sker, ofta när man minst anar det. Och livliga barn drabbas oftare än vuxna. Att snabbt få första hjälpen bidrar märkbart till att förbättra den drabbades hälsotillstånd, vilket i sin tur leder till snabbare återhämtning.
Barn och ungdomar skadar sig på fritiden, ofta när de idrottar eller rör sig i trafiken. Men olyckor sker förstås också under skoldagen. Till de vanligaste skadorna hör främmande föremål i andningsvägarna, stukad handled eller vrist, hjärnskakning, sår, ögonskador och benbrott. Att då kunna rycka in och hjälpa en skadad kamrat är mycket värdefullt för de inblandade.
Våra första hjälpen-utbildningar anpassas efter målgruppen, från förskola till andra stadiet och lärare. De olika utbildningsmodulerna skräddarsys enligt målgruppens ålder och den önskade längden på kursen. En kurs brukar vara mellan 1–3 timmar. Varje målgrupp erbjuds utbildning utgående från behov och önskemål. Varje modul kan vara fristående eller ingå i en större helhet.
Exempel på de olika modulerna är:
Allt vårt utbildningsmaterial bygger på de senaste nationella och internationella riktlinjerna för första hjälpen och återupplivning.
Johanniterhjälpen godkänner alla utbildare i skolprojektet. Som ansvarig utbildare och övervakare fungerar en person med ETK/UFH-utbildning. Våra utbildare har lång praktisk erfarenhet inom första hjälpen och jourarbete. Vi utbildar på svenska och finska.
Boka en första hjälpen-kurs till din skola